Zorgverzekeraars vergelijken Zorgverzekeraars vergelijken

Minder mensen stappen over van zorgverzekering

Het einde van het jaar staat vaak in het teken van mensen die de mogelijkheden bekijken om over te stappen op een andere zorgverzekering om kosten te besparen. Onderzoeksinstituut Nivel en de verzekeraars Univé en VGZ verwachten na aanleiding van een onderzoek een daling in het aantal overstappers.

In het onderzoek wordt verwacht dat er ongeveer 5.5% van de mensen verandert van zorgverzekering, tegen 7,2% vorig jaar aldus Nivel, Univé en VGZ. 21% van de mensen die overstapt kiest voor een zorgverzekering goedkoper is dan de huidige zorgverzekeraar.

Ook steeds meer mensen kiezen ervoor om hun aanvullende verzekering stop te zetten. De verwachting is dat 1.1% minder mensen een aanvullende verzekering hebben.

Of het verstandig is om niet over te stappen en/of niet te vergelijken is te betwijfelen. Veel mensen weten namelijk niet wat hun zorgpakket inhoud en of deze wel bij hen past. Het is altijd aan te raden om eens rond te kijken wat er aangeboden wordt en wat precies bij u past. Het gaat er niet om wie de laagste premie heeft, maar of het aangeboden pakket goed bij u past. Als daarnaast de prijs ook gunstig is dan is dit mooi meegenomen.

Ben jij al overgestapt van zorgverzekeraar? Ga je nog overstappen? Vergelijk dan de basis-premies van de zorgverzekeraars met de Zorgverzekering premie vergelijker voor een overzicht van de premiebedragen