Hogere hypotheek voor energiezuinige woningen

Op dit moment wordt er bij aanschaf van een woning gekeken naar het inkomen en het contract van de koper(s) van de woning.

Is dit het enige waar tegenwaardig je hypotheek van afhangt? Of zou er ook gekeken moeten worden naar de energiezuinigheid van je toekomstige woning? Wanneer de te betrekken woning energiezuinige maatregelen heeft of wanneer je dit wilt realiseren dan kun je enorm besparen op je maandlasten.

Wanneer je een twee-onder-een-kapwoning woning hebt die minder goed geisoleerd is dan heb je al snel energielasten die rond de 300 euro per maand liggen. Als deze woning goed geinsoleerd zou zijn dan kan de energierekening zeker 100 euro per maand dalen. Daarnaast hebben ook steeds meer mensen zonnepanelen op het dak om te besparen op hun energielasten.

Wat vind jij hiervan? Zouden de banken ook rekening moeten houden met de energiebesparende maatregelen die je realiseert om zodoende kosten te besparen en dus meer geld vrij kan maken voor je hypotheek van je nieuwe woning?

Daarnaast kun je natuurlijk geld besparen op je vaste lasten van je woning door het vergelijken van energieleveranciers.