Private auto leasen in 2024

Bespaar kosten door een auto te Leasen de leukste voordelen en nadelen vind je in dit artikel

Private lease is een leasemogelijkheid, toegepast op particulieren. Het is zeer interessant als je van tevoren wilt weten wat je maandelijks kwijt bent aan je auto, of als je in een nieuwere auto wilt rijden maar niet het budget hebt om er direct 1 aan te schaffen.

De voordelen van private lease

  • Je betaald een vast maandbedrag waar alles in zit, geen hoge kosten meer wanneer er reparatie of onderhoudsbeurten nodig zijn. Je betaald alleen voor de brandstof en de eventuele (verkeersboetes) wat we niet hopen. Zo weet je voor een compleet maandbedrag wat je maandelijks kwijt bent aan je auto.
  • Mogelijkheid om zonder spaargeld al in een nieuwe auto te rijden. Je hebt alleen een vast inkomen nodig. Je bent niet in één keer een groot bedrag kwijt aan je auto.
  • Geen aanbetaling of slotsom nodig. (dit is niet bij iedere leasepartij)
  • Je kunt vaak na afloop van de leaseperiode de auto weer inleveren. Dus geen gedoe met inruilwaardes, en of verkopen.

Dingen om rekening mee te houden

  • Er zijn sommige lease maatschappijen waarbij je niet onder je contract uit komt. Lees altijd hiervoor de algemene voorwaardes en lease voorwaardes door. Denk goed na over eventuele gevolgen, bij onvoorziene omstandigheden.
  • Als je niet van te voren weet hoeveel kilometers je per jaar rijdt? Dan kan het zijn dat je over je kilometers heen gaat, en meestal zul je deze per kilometer extra moeten betalen. En die kosten kunnen soms vrij hoog oplopen, gelukkig zijn er ook lease maatschappijen die bieden flexibele bundels aan.
  • Zodra je een auto leaset ben je geen eigenaar. Zo beslist de lease maatschappij of je de auto eventueel mag uitlenen en zo ja aan wie.
  • Let ook goed op of je jouw schadevrije jaren blijft opbouwen. In sommige gevallen kunnen deze verloren gaan.
  • Ook goed om te weten is dat veel aanbieders een private leasecontract registreren bij het BKR. Je zal rekening moeten houden dat dit gevolgen kan hebben voor andere leningen, of het aanvragen van een hypotheek.

Ben jij inmiddels geïnteresseerd geraakt, of denk jij dat private lease iets voor jou kan zijn? Hier onder vind je een geheel up-to-date aanbod, van verschillende aanbieders waar je een auto kunt leasen. Wij bieden echter geen garantie, of een lease contract word goedgekeurd dit hangt af van jouw persoonlijke situatie en inkomsten. Hier hebben wij geen enkele invloed op.