Energietoeslag 2023 Amstelveen

Eerste energietoeslag 2023 Amstelveen

De inwoners van Amstelveen, die de energietoeslag van 2022 ook toegekend heeft gekregen. Krijgen ook in Maart al de eerste €500 energietoeslag. Voor het jaar 2023 “Het gaat om een eerste uitbetaling van de totale toeslag voor het jaar 2023” Dit zegt de wethouder Marijn van Ballegooijen.
Ook binnen de gemeente Amstelveen, zal deze uitbetaling automatisch plaatvinden en hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag gedaan te worden. Zoals iedereen weet, heeft het Rijk ook dit jaar gevraagd aan gemeentes om de energietoeslag uit te keren aan inwoners met een laag inkomen. Maar zoals al eerder vermeld, zal er in Juni dit jaar de nieuwe wetgeving voor deze regel ingaan.

Niet willen wachten

“Wij als gemeente willen hier niet op wachten, omdat veel mensen moeite hebben met de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt Van Ballegooijen. “Dit is de reden dat wij nu al €500 euro gaan uitkeren” Het resterende bedrag zal vanaf juni worden uitgekeerd, wanneer de nieuwe wedswijziging van kracht is. Dit zal ook weer rond de €800 euro zijn, gezien het totaal bedrag voor 2023 ook €1.300 betreft net als vorig jaar.
Binnen de gemeente Amstelveen heeft 91% van de huishoudens met een laag inkomen de energietoeslag ontvangen. “In Amstelveen roept Van Ballegooijen, iedereen op die deze toeslag voor 2022 nog niet heeft gedaan als nog te doen. Dit kan namelijk met terugwerkende kracht tot 30 April”

Aanvragen van Energietoeslag

De inwoners die nog met terugwerkende kracht willen aanvragen kunnen, dit doen door hier te klikken. Dan word u door gestuurd naar de aanvraag pagina van de gemeente Amstelveen. Of u kunt een email sturen naar [email protected]