thermostaat thermostaat

Zet je kachel èèn graad lager en bespaar tot 70 euro

Wanneer je de kachel een graad lager zet dan bespaar je ongeveer 7% op je stookkosten. Laatst hebben we een artikel geschreven over geld besparen door het plaatsen van dubbele beglazing, tochtstrippen en radiatorfolie om geld te besparen en meer comfort in je woning te creëren. Door de kachel daarnaast een graadje lager te zetten kun je dus nog extra besparen op je energiekosten.

Een gemiddeld gezin zal ongeveer 70 euro per jaar besparen door de kachel een graadje lager te zetten. Trek daarnaast bijvoorbeeld eerst een trui aan als je het koud krijgt voordat je de kachel warmer zet. Draag lekker warme pantoffels zodat je geen koude voeten krijgt. Kijk hiervoor eens op de website van Zalando.

Wanneer je thermostaat uitzetten?

Als je avonds de kachel aan hebt is het verstandig de thermostaat ongeveer een uur voordat je op bed gaat uit zet. De warmte blijft namelijk nog enige tijd in de ruimte en de radiatoren stralen nog een tijd warmte af.

Energieadvies

Ben je op zoek naar een stukje energieadvies? Laat je dan adviseren door de energieadviseur van NUON. Klik hier voor energieadvies!