Oude telefoon is geld waard Oude telefoon is geld waard

Geld verdienen met oude elektronische apparaten

De wereldwijde hoeveelheid elektronisch afval neemt explosief toe. De technologie gaat snel vooruit waardoor elektronische producten snel vervangen worden door nieuwere producten. De smartphone is hier een voorbeeld van met een gemiddelde levensduur van minder dan twee jaar. In 2014 waren er al maar liefst 7 miljard mobiele telefoonaansluitingen ter wereld. Dat is bijna evenveel als de totale wereldbevolking. Bij dit grote aantal aansluitingen wordt een enorme hoeveelheid mobiele telefoons gebruikt. Als deze mobiele telefoons na gebruik niet op de juiste manier verwerkt worden dan heeft dit een negatieve impact op het milieu. Wat veel mensen niet weten is dat deze oude elektronische apparaten nog waarde hebben. Steeds meer consumenten komen erachter dat elektronische apparaten waardevolle edelmetalen bevatten. De mobiele telefoon, computer en tablet beschikken allen over edelmetalen zoals goud, zilver, cadmium en platina. Dit betekent dat een oud elektronisch product omgezet kan worden naar geld.

Hoeveel edelmetalen zit er in elektronische producten?

Als je denkt dat er een goudmijn in je huis te vinden is dan heb je het verkeerd. De waarheid is dat de hoeveelheid goud en zilver in elektronische apparaten minimaal is. Het gaat per elektronisch apparaat maar om een paar milligram waardevolle edelmetalen. Voor een enkel elektronisch apparaat is het niet de moeite om het edelmetaal eruit te halen maar als het om duizenden gaat wel. Dat is precies waar het om gaat bij recycling van oude elektronische producten. De recycling kost immers ook geld en mankracht. Door de waardevolle edelmetalen is recycling van elektronische apparaten winstgevend met als voordeel dat het milieu er ook mee geholpen wordt. Naast de waardevolle materialen in elektronische producten bevatten deze namelijk ook een groot aantal giftige stoffen die het milieu kunnen schaden. De schade die aangericht wordt door deze stoffen kan onomkeerbaar zijn. Zodoende is het recyclen van oude elektronische apparaten een win-win situatie voor iedereen; het recycling bedrijf, voor jou en ook het milieu.

Hoe kun je er geld aan verdienen?
Oude elektronische apparaten kunnen geld opleveren door ze te verkopen. Verschillende recycling bedrijven zijn bereid om een vergoeding te betalen voor een oude mobiele telefoon, tablet en laptop. Dit geeft je de mogelijkheid om geld te verdienen met de oude elektronische apparaten die je thuis hebt liggen. Je kunt niet alleen geld krijgen voor werkende apparaten maar ook voor apparaten die defect zijn. Je krijgt dan weliswaar minder geld maar nog steeds meer dan wanneer het apparaat bij het afval beland. Op deze website zijn de online recycling bedrijven te vinden die oude elektronische apparaten opkopen. Het proces van verkopen is eenvoudig. Je zoekt het apparaat op de website van de opkoper waarna er direct een prijs getoond wordt. Als je akkoord gaat met de prijs hoef je alleen maar enkele gegevens in te vullen. Vervolgens kan het apparaat gratis verstuurd worden naar de opkoper. Na binnenkomst bij de opkoper wordt het apparaat gecontroleerd. Als de controle goed verlopen is krijg je het geld zo snel mogelijk op je rekening gestort. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om geld te krijgen voor iets waarvan je dacht dat het niets meer waard was.