HR++ dubbelglas HR++ dubbelglas

Geld besparen door plaatsen van dubbele beglazing

Heb je in je woning nog enkele beglazing? Dan is het zeker de moeite om je woning te voorzien van dubbele beglazing. Volgens een energieadviseur van energieleverancier NUON loont dit erg goed. Daarnaast is het ook altijd raadzaam om onze energieleveranciers vergelijken tool eens te raadplegen om te kijken of je geld kunt besparen op je energiekosten.

Hoeveel geld kan ik besparen met dubbele beglazing?

Door enkel glas te vervangen door dubbelglas (HR++) kun je tot wel 16 euro per vierkante meter glasoppervlak per jaar besparen.  Wanneer je ongeveer 25 vierkante meter glasoppervlakte zou vervangen dan bespaar je al snel 400 euro per jaar aan stookkosten.  Tevens heb je als extra voordeel dat je ramen met dubbelglas niet meer zo snel beslaan en je dus ook minder vocht in de woning hebt, hierdoor is het huis direct een stuk comfortabeler.

Hoeveel geld kan ik besparen met tochtstrips?

Door tochtstrips te plaatsen in je woning bespaar je niet alleen geld maar het voorkomt ook dat je last hebt van tocht. Tochstrips kun je aanbrengen bij een schuifpui, opdekdeuren, ramen en stomp deuren. Afhankelijk van de situatie levert je dit een besparing van ongeveer 25 tot 75 euro per jaar op.

Hoeveel geld kan ik besparen met Radiatorfolie?

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte die je radiator geeft niet in de koude muren trekt maar dat de warmte de open ruimte opzoekt.. Zo kun je radiatorfolie aanbrengen op de radiator zelf of op de muur achter de radiator. Je bespaart ongeveer 6 euro per vierkante meter bij het aanbrengen van radiatorfolie.

Energieadvies

Ben je op zoek naar een stukje advies? Laat je dan adviseren door de energieadviseur van NUON. Klik hier voor energieadvies!