Besparen op aanschaf van zonnepanelen

Het jaar 2014 is voor bezitters van zonnepanelen en erg goed jaar geweest. Het afgelopen jaar is er door de panelen meer opgewekt dan een gemiddeld, dit komt door het warme jaar en de vele zonuren (1800) die we gehad hebben. Wellicht heeft u er een keer over nagedacht om zonnepanelen aan te schaffen. Met een eenmalige investering in de panelen voor uw woning kunt u zelf uw eigen stroom opwekken en op langere termijn een goed rendement halen uit uw investering. Daarnaast verlaagd u uw maandlasten doordat u de investering in èèn keer hebt gedaan en na installatie van de panelen uw eigen stroom opwekt en hierdoor geen of minimaal stroom afneemt bij uw energie leverancier.

Zonnepanelen aanschaffen kan dit financieel een goede investering zijn, ook gezien het feit dat u met uw spaargeld momenteel een erg lage rente ontvangt waardoor het investeren van het geld een betere optie is. Ook op de aanschaf van deze zonnepanelen kunt u geld besparen. Het is verstandig om voor aanschaf de prijzen van diverse installateurs. Bij Solvari kunt u gratis 5 offertes aanvragen van installateurs die bij u uit de buurt komen. De offertes kunt u gratis aanvragen zonder verdere verplichtingen.

Nadat u de investering in de zonnepanelen heeft terugverdiend, profiteert u nog zeker 20 jaar van gratis stroom! De terugverdientijd is gemiddeld ongeveer 7 tot 9 jaar waarna u hierna profiteert van al het stroom wat u daarna nog opwekt. Zonnepanelen kunnen ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan. Daarnaast geldt er sinds 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 een verlaagd btw-tarief van maar 6% over de arbeidsuren die nodig zijn voor de installatie van zonnepanelen wat het kopen hiervan erg aantrekkelijk maakt

Indien blijkt dat de aanschaf voor u wellicht niet haalbaar is dan zou u kunnen kijken wat u kunt besparen op uw huidige energierekening. Via onze energie vergelijken pagina kunt u bekende energieleveranciers met elkaar vergelijken en eventueel overstappen naar een andere leverancier.